KESK Başkanı Tombul: Kamu emekçilerini satmadık, satmayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Bizim alnımız ak başımız dik. Hiçbir zaman kamu emekçilerini satmadık satmayacağız" dedi

Tombul, KESK'in Kızılay Milli Müdafa Caddesi'nde düzenlenen eyleminde yaptığı konuşmada, Hükümetin toplu görüşmelerde daha önce izlediği stratejiyi izleyerek konfederasyonlar arasında ayrım yaratıp yandaş sendika oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.

Toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki tek engelin hükümetin kafasında olduğunu dile getiren Tombul, KESK'in kararlı mücadelesiyle bu engeli ortadan kaldıracağını vurguladı.

Tombul, bugüne kadar önemli kararları, örgütleriyle aldıklarına dikkati çekerek, "Toplu görüşmelerde bundan sonra izleyeceğimiz yolu, bu eylemde hep beraber belirleyeceğiz" dedi.

Hükümet'in toplu görüşme masasında kuralları tek taraflı belirlemeye çalıştığını savuna Tombul, KESK'in belirlenen şablona uymadığını bundan sonra da uymayacağını söyledi.

Tombul, bugüne kadar gerçekleştirilen toplu görüşme turlarında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verirken kamu çalışanlarının 2006 yılından doğan enflasyon farklarının giderilmesi için yüzde 10 ek zam talep ettiklerini ve bunun dışında bir teklif üzerinde anlaşmalarının söz konusuolmadığını vurguladı.

Hükümet'in gelecek yıl için memur maaşlarına yüzde 4 zam yapmayı teklif ettiğini anımsatan Tombul, "Bu öneriyi değerlendirmeye bile gerek görmüyoruz. Bu alay edercesine komik bir öneridir" diye konuştu.

KESK'in eylemi, Ankara dışından gelen konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanlarının da katılımıyla gece geç saatlere kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber